Koldskålscreme med jordbær og sprød havre

Opskrift er til 4 personer

Et lille take på en dansk sommerklassiker. Skyren gør du får en tykkere og  mere cremet koldskål.

Fremgangsmåde

Koldskålen
Start med at flække vaniljen og skrab kornene ud. (gem stangen til andre formål)

I en skål tilsætter du, æggeblommer, sukker og vaniljekorn og pisker det luftigt og cremet.

Vend nu skyr, citronsaft og fintreven skal i. og lad den trække på køl (gerne til næste dag, men mindst et par timer så smagene kan sætte sig.

Sprød havre
Smelt smørret og vend det sammen med havren til havren har suget smørret til sig. Bland med sukker og bag i en gastrobakke ved 150 grader til gyldent og sprødt. Rør i det ca. hver 10 min.

Lad det køle helt af.

Jordbær
Klargør  jordbær og skær dem i ønskede stykker og fordel topskud af citrontimian ud over.

Ved servering
Server i separate skåle og en kande så gæsterne selv kan dosere.
Så når havren ikke at blive blød  nede i  koldskålen.